Αρχική

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ιδρύθηκε  το 1995 ως συνέχεια του ιστορικού ΣΕΒΟΠ (1949) στον χώρο του κρασιού, αποκλειστικά.

Τα μέλη του, τακτικά και συνδεδεμένα, παράγουν πάνω από το 70% του ελληνικού κρασιού ενώ διακινούν και εξάγουν πολυ μεγαλύτερο ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Βασικές προτεραιότητες του ΣΕΟ είναι ο εκσυγχρονισμός του αμπελουργικού θεσμικού πλαισίου, η προβολή του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό (New Wines of Greece) και η προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στο εσωτερικό σε συνέργεια με τους φορείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Γαστρονομίας.

11/05/2016

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣτΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Φ.Κ.

Συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Β' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του αμπελοοινικού κλάδου κατά του Υπουργού Οικονομικών κατά των διοικητικών πράξεων που ρυθμίζουν της επιβολή ΕΦΚ στο οίνο. Η συζήτηση έλαβε χώρα σε διευρυμένη σύνθεση (7μελή) του Τμήματος λόγω της σπουδαιότητασς του θέματος, ενώ οι 13 λόγοι ακύρωσης αναπτύχθηκαν από τον καθηγητή δικηγόρο και Διευθυντή του ΣΕΟ κ. Θεόδωρο Γεωργόπουλο και τον δικηγόρο κ. Πέτρο Κασιμάτη.
Αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου!

05/05/2016

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

Δείτε στην εγκύκλιο που ακολουθεί λεπτομέρειες εφαρμογής της με αριθ. 1012/21063/18-02-2016 ΥΑ «Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 1308/2013, (Ε.Ε.) αριθ. 2015/560 και (Ε.Ε.) αριθ. 2015/561, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις»

25/04/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α.

Έκδηλη είναι η ανησυχία των Ελλήνων οινοπαραγωγών μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που μιλούν για αύξηση του Φ.Π.Α. στο 24%.

26/01/2016

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες του ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου σε συντονισμό με τους άλλους φορείς του κλάδου (ΕΔΟΑΟ, ΚΕΟΣΟΕ και ΕΝΑΠΑΠΕ), κλιμακώνονται οι ενέργειες για την αναστολή εφαρμογής του μέτρου επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, με απώτερο σκοπό την κατάργησή του.
Με ιδιαίτερη ευαισθησία για τους μικρούς οινοποιούς , ο Σύνδεσμος επικεντρώνει τις προσπάθειες του τις επόμενες κρίσιμες δύο μέρες (Τετάρτη και Πέμπτη) στην δικαστική προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου αλλά και στην άσκηση πίεσης προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Για τον λόγο αυτό καλούμε τα μικρά οινοποιεία να μην προβούν σε υποβολή δηλώσεων και καταβολή του ΕΦΚ μέχρι την Παρασκευή, δηλαδή την τελευταία μέρα της προθεσμίας, προκειμένου να εξαντλήσουμε τα περιθώρια αναστολής του μέτρου.

Γιώργος Σκούρας
Πρόεδρος Δ.Σ.

25/01/2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΚ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

Κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις του ο αμπελοοινικός κλάδος κατά της επιβολής του Ε.Φ.Κ. στο κρασί προσέφυγε σήμερα και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε συνέχεια της αίτησης ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, από κοινού με την Ε.Δ.Ο.Α.Ο. και την ΚΕΟΣΟΕ, υπέβαλε και καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την μορφή υπομνήματος στο οποίο περιγράφονται οι διατάξεις που αντιτίθενται σε πλείονες κανόνες του δικαίου της Ε.Ε.

Ζητήθηκε επιπλέον η άμεση εξέταση της  καταγγελίας από την Επιτροπή με δεδομένη την μαζική και ανεπανόρθωτη βλάβη που προκαλείται στον τομέα.

20/01/2016

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε.Φ.Κ

Σε συνέχιση των αγώνων του κλάδου εναντίον του Ε.Φ.Κ. στον οίνo κλιμακώσαμε τις ενέργειές μας και σε δικαστικό επίπεδο. Συγεκριμένα, από κοινού με την ΕΔΟΑΟ και την ΚΕΟΣΟΕ υποβάλαμε σήμερα αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης και των σχετικών εγκυκλίων,επικαλούμενοι 13 λόγους ακυρότητας σε ένα κείμενο 35 σελίδων (παραβιάσεις του Συντάγματος και της κοινοτικής νομοθεσίας).
Παράλληλα, υποβάλαμε και αίτηση αναστολής εκτέλεσης του μέτρου, έως την συζήτηση της αίτησης ακύρωσης, αποσκοπώντας στην μη εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης.
Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν μέχρι την οριστική απόσυρση του μέτρου.
Το ελληνικό κρασί πρέπει να προστατευθεί!

Γιώργος Σκούρας
Πρόεδρος Δ.Σ.

15/01/2016

ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε.Φ.Κ.

Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά το συνημμένο αρχείο.

περισσότερα νέα →