Αρχική

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ιδρύθηκε  το 1995 ως συνέχεια του ιστορικού ΣΕΒΟΠ (1949) στον χώρο του κρασιού, αποκλειστικά.

Τα μέλη του, τακτικά και συνδεδεμένα, παράγουν πάνω από το 70% του ελληνικού κρασιού ενώ διακινούν και εξάγουν πολυ μεγαλύτερο ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Βασικές προτεραιότητες του ΣΕΟ είναι ο εκσυγχρονισμός του αμπελουργικού θεσμικού πλαισίου, η προβολή του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό (New Wines of Greece) και η προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στο εσωτερικό σε συνέργεια με τους φορείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Γαστρονομίας.

περισσότερα →

Τρέχοντα νέα

15/04/2014
Aναφορά για τις Συνεδριάσεις της Επιτροπής Αμπελουργίας του OIV
Ακολουθεί αναφορά από τον κ. Στέφανο Κουνδουρά, επίκουρο καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη Σχολή Γεωπονίας, από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Αμπελουργίας (Commission I) του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (Organization Internationale de la Vigne et du Vin – O.I.V.) που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι μεταξύ 1 και 3 Απριλίου 2014. Ο κ. Κουνδουράς συμμετείχε στις συνεδριάσεις με την οικονομική υποστήριξη του Συνδέσμου.

περισσότερα →

• 11/04/2014 - Τα νέα του Συνδέσμου για την εβδομάδα 7 - 11 Απριλίου 2014
  • 04/04/2014 - Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΕΟ με το ΥΠΑΑΤ
  • Στις 2 Απριλίου, αντιπροσωπεία του ΣΕΟ συναντήθηκε με την Διευθύντρια του Τμήματος Μεταποίησης κ. Ευαγγελία Κούρεντα προκειμένου να της εκθέσουν τις θέσεις του Συνδέσμου σχετικά με την Κ.Υ.Α. για τους οίνους ΠΟΠ/ΠΓΕ και Ποικιλίας, για την ανάγκη αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου του αμπελοοινικού τομέα και για τα προγράμματα Προβολής - Προώθησης του Ελληνικού κρασιού.
  • 27/03/2014 - Επιστολή του ΣΕΟ στην Υπουργό Τουρισμού για το νέο σχέδιο νόμου
  • Τις θέσεις του ανέπτυξε ο Σ.Ε.Ο. με επιστολή που στάλθηκε στην Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη ενόψει του σχεδίου νόμου για την «Αναδιοργάνωση Υπουργείου Τουρισμού και Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Ρυθμίσεις Ειδικών Τουριστικών Υποδομών, Εκπαίδευση και Κατάρτιση στον Τουρισμό, Αγροτουρισμός και Λοιπές Διατάξεις».    Μεταξύ άλλων έθιξε και το μείζον ζήτημα του νομοθετικού κενού που υπάρχει για τον οινοτουρισμό και την ελλειπή ρύθμιση στο  ζήτημα των επισκέψιμων οινοποιείων, και ζήτησε συνάντηση με την Υπουργό για να της εκθέσει τις ανάγκες του κλάδου σε σχέση με αυτά τα μείζονα ζητήματα. περισσότερα...
  • 26/03/2014 - Συνάντηση του Προέδρου του Σ.Ε.Ο. με ειδική ομάδα του Υπουργείου Ανάπτυξης για το σχέδιο "Επανεκκίνηση"
  • Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Ο. κ. Άγγελος Ρούβαλης συμμετείχε σε συνάντηση με μια ειδική ομάδα έρευνας του Υπουργείου Ανάπτυξης η οποία  ασχολείται με την  «χαρτογράφηση» επιμέρους προεπιλεγμένων τομέων της οικονομίας, και στη διατύπωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που ονομάζεται «ΕΠΑνΕΚ» και είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» για την περίοδο 2014-2020. Επισυνάπτεται το ΜΕΜΟ από τη συγκεκριμένη συνάντηση.

• 21/03/2014 - Ενημέρωση από το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου
  • 19/03/2014 - Νέος Διευθυντής στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου
  • Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου υποδέχεται το νέο Γενικό Διευθυντή του: ο καθ. αμπελοοινικού δικαίου του Πανεπιστημίου της Καμπανίας δικηγόρος Θεόδωρος Γεωργόπουλος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.

περισσότερα νέα →