Αρχική

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ιδρύθηκε  το 1995 ως συνέχεια του ιστορικού ΣΕΒΟΠ (1949) στον χώρο του κρασιού, αποκλειστικά.

Τα μέλη του, τακτικά και συνδεδεμένα, παράγουν πάνω από το 70% του ελληνικού κρασιού ενώ διακινούν και εξάγουν πολυ μεγαλύτερο ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Βασικές προτεραιότητες του ΣΕΟ είναι ο εκσυγχρονισμός του αμπελουργικού θεσμικού πλαισίου, η προβολή του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό (New Wines of Greece) και η προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στο εσωτερικό σε συνέργεια με τους φορείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Γαστρονομίας.

15/02/2017

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Συμβουλίου Οινοποιών Ουγγαρίας (HNT), η φετινή παραγωγή οίνου στη χώρα αναμένεται να είναι σημαντικά μειωμένη, εξαιτίας της μεγάλης καταστροφής που προκάλεσαν στους αμπελώνες οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός κατά τον μήνα Ιανουάριο
περισσότερα →

27/01/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ. Ο ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΥΚΤΙΑ!

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου καλωσορίζει κατΆ αρχήν τις δηλώσεις στη Βουλή της Υφυπουργού Οικονομικών, κυρίας Κατερίνας Παπανάτσιου, αναφορικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να επανεξετάσει το καθεστώς Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, αλλά και την σύσταση συντονιστικού επιχειρησιακού κέντρου για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης.

20/01/2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε.Φ.Κ.

Ακολουθεί ενημερωτικό - επεξηγηματικό σημείωμα για το νέο Φ.Ε.Κ. σχετικά με τον Ε.Φ.Κ. στο κρασί.

19/01/2017

ΝΕΟ Φ.Ε.Κ. ΓΙΟΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

15/12/2016

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟ INSETE TRAINING

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου συμμετέχει ενεργά στα προγράμματα γαστρονομίας του ΣΕΤΕ Training.

Σε κάθε πρόγραμμα που θα πραγματοποιείται, θα συμμετέχει και  ένας Έλληνας παραγωγός κρασιού, που θα ενημερώνει τους συμμετέχοντες που θα παραβρεθούν στα προγράμματα του ΣΕΤΕ Training, για το σύγχρονο Eλληνικό κρασί, τις Βασικές Αρχές της Οινογευσιγνωσίας και του Food/Dessert & Wine pairing.

Έτσι, οι συμμετέχοντες θα μάθουν όλα όσα πρέπει ένας επαγγελματίας να γνωρίζει για το πως δοκιμάζονται και με ποια μέθοδο μπορούν να συνδυαστούν  οι γεύσεις είτε σε αλμυρό, είτε σε γλυκό, με το ανάλογο κρασί.

Για περισσότερες πληροφορίες, στο www.insete-training.gr

06/12/2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ

Παρουσίαση του προϊστάμενου του τμήματος Αμπέλου & Ελαίας κ. Διονύση Γραμματικού με πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την ελληνική αμπελουργία.

03/11/2016

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους.

περισσότερα νέα →