Αρχική

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ιδρύθηκε  το 1995 ως συνέχεια του ιστορικού ΣΕΒΟΠ (1949) στον χώρο του κρασιού, αποκλειστικά.

Τα μέλη του, τακτικά και συνδεδεμένα, παράγουν πάνω από το 70% του ελληνικού κρασιού ενώ διακινούν και εξάγουν πολυ μεγαλύτερο ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Βασικές προτεραιότητες του ΣΕΟ είναι ο εκσυγχρονισμός του αμπελουργικού θεσμικού πλαισίου, η προβολή του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό (New Wines of Greece) και η προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στο εσωτερικό σε συνέργεια με τους φορείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Γαστρονομίας.

16/02/2015

Έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ

Τον ελληνικό αμπελώνα φέρνει στο κέντρο της πόλης η έκθεση κρασιού Οινόραμα, το Σάββατο 7, την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο.
περισσότερα →

16/02/2015

Έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ

12/02/2015

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΕΟ με την Enterprise Greece

Συνάντηση είχε ο Πρόεδρος του ΣΕΟ κ. Άγγελος Ρούβαλης στην  Enterprise Greece με τον εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Γιώργο Φιλιόπουλο, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η καθυστέρηση του προγράμματος της Enterprise Greece στο πλαίσιο της ΚΟΑ Οίνου, οι δράσεις του προγράμματος Προβολής του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στη Γερμανία που διοργανώνει και διαχειρίζεται ο ΣΕΟ, καθώς και άλλα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για τον κλάδο.

09/12/2014

Ψήφισμα για τον θάνατο του Δημήτρη Τριχόπουλου

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του  Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, αποφάσισαν στην μνήμη του εκλιπόντος ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ να εκφράσουν την βαθύτατη λύπη τους για την απώλεια αυτού του σημαντικού ανθρώπου και επιστήμονα εκ των θεμελιωτών της Μεσογειακής Διατροφής, και τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να διαθέσουν στην μνήμη του εκλιπόντος το χρηματικό ποσό των 300 € Ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

27/11/2014

Ο 'Χάρτης των Γεύσεων' 2014

Επισυνάπτεται Δελτίο Τύπου που αφορά στην έκεθεση "Χάρτης των Γεύσεων" που θα γίνει το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

18/11/2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΕΟ

Στο link ου ακολουθεί, συνέντευξη του Διευθυντή του ΣΕΟ κ. Θόδωρου Γεωργόπουλου στο SBCTV η οποία αναφέρεται στο φετινό τρύγο.

04/11/2014

O Nόμος 4235/2014 και ο Αμπελοοινικός τομέας

Ακολουθεί διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που αφορά στο Νόμο με αριθμ. 4235/2014(ΦΕΚ 32(Α)/ "Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων" που αφορούν, μεταξύ άλλων, και στον αμπελοοινικό τομέα.

περισσότερα νέα →