Αρχική

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ιδρύθηκε  το 1995 ως συνέχεια του ιστορικού ΣΕΒΟΠ (1949) στον χώρο του κρασιού, αποκλειστικά.

Τα μέλη του, τακτικά και συνδεδεμένα, παράγουν πάνω από το 70% του ελληνικού κρασιού ενώ διακινούν και εξάγουν πολυ μεγαλύτερο ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Βασικές προτεραιότητες του ΣΕΟ είναι ο εκσυγχρονισμός του αμπελουργικού θεσμικού πλαισίου, η προβολή του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό (Wines of Greece) και η προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στο εσωτερικό σε συνέργεια με τους φορείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Γαστρονομίας.

Υποστηρικτές

21/05/2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΚΩΔΙΚΌ ΟΠΣ:5035154

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (Σ.Ε.Ο.), καλεί εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα (όλων των κλάδων) για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης. Υποβολή Αιτήσεων από 21/05/2021 έως και 18/06/2021 (ώρα 23:59:59).

07/04/2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

27/05/2020

Ανακοίνωση Οριστικών αποτελεσμάτων της 1/2020/ΣΕΟ με Α.Π.:11/11.02.2020 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Δείτε πιο κάτω την Ανακοίνωση Οριστικών Αποτελεσμάτων της Υπ' Αρ. Πρωτ.: 11/11.2.2020 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

12/05/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 11/11.2.2020 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Δείτε πιο κάτω την Ανακοίνωση Προσωρινών Αποτελεσμάτων Της Υπ' Αρ. Πρωτ.: 11/11.2.2020 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

11/02/2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΟΥ

13/01/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΓΩΝΙΑ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΔΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α.

Με έντονο προβληματισμό αλλά και σε πλήρη κινητοποίηση ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου παρακολουθεί τις εξελίξεις ως προς το ενδεχόμενο επιβολής δασμών από την αμερικανική κυβέρνηση στους ευρωπαϊκούς οίνους, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών.

09/12/2019

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο Ε.Φ.Κ. ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ

Το πάγιο αίτημα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου έγινε πράξη

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου χαιρετίζει την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που άδικα προκατέβαλαν τα μικρά οινοποιεία της Χώρας. Με το νομοσχέδιο  του Υπουργείου Οικονομικών περί φορολογικής μεταρρύθμισης το οποίο ψηφίστηκε σήμερα 6.12.2019, παρέχεται η δυνατότητα επιστροφής του Ε.Φ.Κ. που βεβαιώθηκε και προεισπράχθηκε από μικρούς οινοπαραγωγούς χωρίς φορολογική αποθήκη και εφόσον δεν έχει συμψηφιστεί ή επιρριφθεί την κατανάλωση μέχρι την 31.12.2018. Επίσης διαγράφονται οι αντίστοιχες βεβαιώσεις ποσών που δεν εισπράχθησαν.

Σύμφωνα μάλιστα με την αιτιολογική έκθεση η εν λόγω ρύθμιση είναι απόρροια της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατόπιν της αίτησης ακύρωσης που σύσσωμος ο κλάδος (ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ) είχε ασκήσει. Ένας από τους βασικούς λόγους ακύρωσης που έγιναν δεκτοί ήταν, υπενθυμίζουμε, το καθεστώς των μικρών οινοπαραγωγών που κρίθηκε παράνομο στο σύνολό του.

Από την πρώτη στιγμή της επιβολής του παράνομου φόρου με τον οποίο επλήγησαν τα μικρά οινοποιεία της Χώρας που αποτελούν την πλειοψηφία των μελών μας, τονίσαμε την ανάγκη απόσυρσης των παράλογων διατάξεων. Με την ακύρωση του καθεστώτος από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον μηδενισμό του φόρου, ο Σύνδεσμος πύκνωσε τις προσπάθειες του μέσω παραστάσεων, υπομνημάτων προς την Διοίκηση και την Κυβέρνηση αλλά και με συνεχή ενημέρωση των μελών του για την ανάγκη επιστροφής του παράνομου φόρου

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου συγχαίρει τον Πρωθυπουργό για την υλοποίηση της δέσμευσής του αυτής, τονίζουμε δε ότι ο Σ.Ε.Ο. επιδιώκει την αγαστή συνεργασία με κάθε Κυβέρνηση, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα να προασπιζόμαστε τα συμφέροντα της ελληνικής οινοποιίας, την οποία βλέπουμε ως έναν ενιαίο κλάδο με την δύναμη της πλούσιας διαφορετικότητας της.

περισσότερα νέα →