Αρχική

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ιδρύθηκε  το 1995 ως συνέχεια του ιστορικού ΣΕΒΟΠ (1949) στον χώρο του κρασιού, αποκλειστικά.

Τα μέλη του, τακτικά και συνδεδεμένα, παράγουν πάνω από το 70% του ελληνικού κρασιού ενώ διακινούν και εξάγουν πολυ μεγαλύτερο ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Βασικές προτεραιότητες του ΣΕΟ είναι ο εκσυγχρονισμός του αμπελουργικού θεσμικού πλαισίου, η προβολή του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό (New Wines of Greece) και η προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στο εσωτερικό σε συνέργεια με τους φορείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Γαστρονομίας.

20/11/2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της χθεσινής ψήφισης της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί (0,20€/lt) η ενημέρωση που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή είναι πως η συγκεκριμένη διάταξη θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2016.

Σας διαβεβαιώνουμε πως ο Σύνδεσμος θα εξακολουθήσει  να κάνει ενέργειες και να απαιτεί να μην εφαρμοστεί η διάταξη και σε κάθε περίπτωση θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη  προκύπτει.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Σκούρας

Πρόεδρος Δ.Σ.

17/11/2015

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ !!!

Μεγάλη και ιδιαίτερα δυσάρεστη ήταν η έκπληξή μας ακούγοντας τη συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Οικομικών κ. Ε. Τσακαλώτου ο οποίος προανήγγειλε την εισαγωγή νέου φόρου 30 λεπτών ανά φιάλη στο κρασί ως ισοδύναμο της επιβολής ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Εάν η Ελλάδα προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του φόρου αυτού θα αποτελέσει την πρώτη παραγωγική χώρα της ΕΕ που θα έχει επιβάλει αντίστοιχο φόρο στο κρασί. Το κρασί αποτελεί γεωργικό προϊόν και από αρχαιοτάτων χρόνων αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος του Ελληνικού τραπεζιού. Μετά την επιβολή των capital controls και των απίστευτων αντιαναπτυξιακών περιορισμών που αυτή επέβαλε στον κλάδο μας η επιβολή του φόρου αυτού θα δώσει τη χαριστική βολή στο ποιοτικό εμφιαλωμένο Ελληνικό κρασί και θα φουντώσει ακόμα περισσότερο την παραοικονομία.

Καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να μεριμνήσει άμεσα ώστε να μην θεσμοθετηθεί ο τελείως παράλογος φόρος αυτός. Καλούμε επίσης όλους τους αμπελουργούς, οινοπαραγωγούς και οινόφιλους καταναλωτές να δηλώσουν την υποστήριξή τους στο δίκαιο αίτημά μας.

Γιώργος Σκούρας

Πρόεδρος ΣΕΟ

21/10/2015

Ο ΣΕΟ συν-διοργανώνει Διεθνές Συμπόσιο στη Σαντορίνη.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, συν-διοργανώνει μαζί με την Έδρα UNESCO «Πολιτισμός και Παραδόσεις του Οίνου» στο Πανεπιστημίου της Βουργουνδίας (Bourgogne), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Δήμο Θήρας, την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και την Κεντρική Ένωση Συνεταιριστικών Οργανώσεων Ελλάδας το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα " Η κληρονομιά και η αξιοποίηση των αμπελοοινικών περιοχών" που θα πραγματοποιηθεί στη Θήρα (Σαντορίνη) στις 5,6 & 7 Νοεμβρίου 2015.

περισσότερα...

20/10/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2015

Πολύ καλή έως εξαιρετική χαρακτηρίζεται η φετινή εσοδεία από τους Έλληνες Οινοποιούς.

περισσότερα...

08/10/2015

Επίσκεψη Γερμανών Δημοσιογράφων σε οινοποιεία της Ελλάδος

Πολύ ευχαριστημένοι έμειναν οι Γερμανοί Δημοσιογράφοι και wine bloggers από τα οινοποιεία που επισκέφτηκαν και τα ελληνικά κρασιά που δοκίμασαν στη Βόρεια Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, στα πλαίσια του προγράμματος Προβολής και Προώθησης του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού που πραγματοποιεί ο ΣΕΟ. Στόχος του προγράμματος είναι να αλλάξει στη Γερμανία η εικόνα των Ελληνικών Κρασιών και να συνειδητοποιήσει η Γερμανική αγορά πως το Ελληνικό Κρασί έχει κάνει άλματα στην ποιότητά του τις δύο τελευταίες δεκαετίες και συνεχίζει την ανοδική πορεία του.

23/09/2015

Ο ΣΕΟ δίνει την αιγίδα του στο παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για το Δίκαιο του Κρασιού στη Σαντορίνη τον Οκτώβριο

H Διεθνής Ένωση Νοµικών του Οίνου (AIDV) επέλεξε την Ελλάδα και δη την Σαντορίνη, ανάµεσα σε πολλούς προορισµούς ανά τον κόσµο, για να διοργανώσει το ετήσιο συνέδριό της στις 2-4 Οκτωβρίου 2015, εορτάζοντας ταυτόχρονα 30 χρόνια από την ίδρυσή της.

περισσότερα...

07/07/2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ COMITE VINS

Ακολουθεί περίληψη των θεμάτων που απασχόλησαν την Comite Vins τους τελευταίους μήνες.

περισσότερα...

περισσότερα νέα →