Αρχική

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ιδρύθηκε  το 1995 ως συνέχεια του ιστορικού ΣΕΒΟΠ (1949) στον χώρο του κρασιού, αποκλειστικά.

Τα μέλη του, τακτικά και συνδεδεμένα, παράγουν πάνω από το 70% του ελληνικού κρασιού ενώ διακινούν και εξάγουν πολυ μεγαλύτερο ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Βασικές προτεραιότητες του ΣΕΟ είναι ο εκσυγχρονισμός του αμπελουργικού θεσμικού πλαισίου, η προβολή του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό (New Wines of Greece) και η προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στο εσωτερικό σε συνέργεια με τους φορείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Γαστρονομίας.

06/05/2015

Συνάντηση αντιπροσωπίας του Συνδέσμου με το Τμήμα Οίνου του Υουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Συνάντηση είχαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου με το Τμήμα Οίνου του Υουργείου  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν καίρια θέματα που απασχολούν τον κλάδο όπως η τροποποίηση της ΚΥΑ 5833/2013 κυρίως σε σχέση με την ελαστικότητα των ορίων απόδοσης και τις υποζώνες, ο Εκσυγχρονισμός του καθεστώτος ταινιών ελέγχου και θέσπιση καθεστώτος για τα βιδωτά πώματα σε οίνους ΠΟΠ/ΠΓΕ, τα Διεπαγγελματικά Συμβούλια αμπελοοινικής ζώνης και Εθνικός Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου, η Εμπλοκή του ΥπΑΑΤ στην παράταση αδειών λειτουργίας  των αποσταγματοποιείων, τα Δικαιώματα φύτευσης ενόψει του νέου καθεστώτος της ΚΟΑ κ.α.

06/05/2015

01/04/2015

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου κατά τις  αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της 19ης Μαρτίου 2015.

31/03/2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Συνάντηση σε πολύ θετικό κλίμα είχαν ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κκ. Άγγελος Ρούβαλης και Θεόδωρος Γεωργόπουλος με τον Αναπληρωτή Υπουργό, αρμόδιο για την αγροτική ανάπτυξη κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

24/03/2015

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ

Μεγάλη προσέλευση είχε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου που πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Παπαγιαννάκου στο Μαρκόπουλο και η οποία ήταν εκλογική.

05/03/2015

Ο Θεόδωρος Γεωργόπουλος εξελέγη Πρόεδρος του γαλλικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Οίνου

O Θεόδωρος Γεωργόπουλος, Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και πανεπιστημιακός, κάτοχος της έδρας αμπελοοινικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Reims, εξελέγη Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αμπέλου και Οίνου Georges Chappaz στην Καμπανία της Γαλλίας.

16/02/2015

Έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ

Τον ελληνικό αμπελώνα φέρνει στο κέντρο της πόλης η έκθεση κρασιού Οινόραμα, το Σάββατο 7, την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

περισσότερα νέα →