Αρχική

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ιδρύθηκε  το 1995 ως συνέχεια του ιστορικού ΣΕΒΟΠ (1949) στον χώρο του κρασιού, αποκλειστικά.

Τα μέλη του, τακτικά και συνδεδεμένα, παράγουν πάνω από το 70% του ελληνικού κρασιού ενώ διακινούν και εξάγουν πολυ μεγαλύτερο ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Βασικές προτεραιότητες του ΣΕΟ είναι ο εκσυγχρονισμός του αμπελουργικού θεσμικού πλαισίου, η προβολή του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό (New Wines of Greece) και η προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στο εσωτερικό σε συνέργεια με τους φορείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Γαστρονομίας.

08/10/2018

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1734/2018 ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΟ

περισσότερα →

05/10/2018

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΠ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε. η τροποποίηση του τεχνικού φακέλλου ΠΟΠ "Μαντίνεια".

Υπενθυμίζεται ότι την αίτηση είχαν υποβάλει οι ενδιαφερόμενοι οινοπαραγωγοί και ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου κατέβαλε τις δέουσες προσπάθειες για την υποστηρίξη και τεκμηρίωση του αιτήματος ενώπιον του ΥπΑΑΤ αλλά και στην Κεντρική Επιτροπή Προστασίας Οινοπαραγωγής (Κ.Ε.Π.Ο.).

Ακολουθεί το σχετικό φύλλο της Εφ. Ε.Ε.

περισσότερα...

05/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ Ε.Φ.Κ. ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

Ήδη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης γνωστοποίησε στη συνάντηση (4 /10/18) με τις οργανώσεις του αμπελοοινικού κλάδου ότι στο προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού δεν υπάρχει πρόβλεψη για έσοδα από τον ειδικό φόρο.

Παράλληλα, από την απόφαση του ΣτΕ που πλέον καθαρογράφτηκε προκύπτει ότι ακυρώνονται πλείονες διατάξεις της υπουργικής απόφασης, μεταξύ άλλων και η βάση της είσπραξης του ΕΦΚ. Κατόπιν αυτών, ο κλάδος αναμένει τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για μηδενισμό του ειδικού φόρου.

25/09/2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ

14/09/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΟ

Τι πραγματικά λέει η απόφαση του ΣτΕ και τι γίνεται τώρα.

περισσότερα...

06/09/2018

ΓΙΑΤΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ενημέρωση από τη νομική υπηρεσία του Σ.Ε.Ο.

περισσότερα...

05/09/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ: ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ...

περισσότερα νέα →