Αρχική

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ιδρύθηκε  το 1995 ως συνέχεια του ιστορικού ΣΕΒΟΠ (1949) στον χώρο του κρασιού, αποκλειστικά.

Τα μέλη του, τακτικά και συνδεδεμένα, παράγουν πάνω από το 70% του ελληνικού κρασιού ενώ διακινούν και εξάγουν πολυ μεγαλύτερο ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Βασικές προτεραιότητες του ΣΕΟ είναι ο εκσυγχρονισμός του αμπελουργικού θεσμικού πλαισίου, η προβολή του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό (New Wines of Greece) και η προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στο εσωτερικό σε συνέργεια με τους φορείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Γαστρονομίας.

περισσότερα →

Τρέχοντα νέα

13/06/2014
Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΕΟ στο διαδικτυακό κανάλι timetv

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης  έδωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΟ κ. Άγγελος Ρούβαλης στο διαδικτυακό κανάλι timetv. Η συνέντευξη είχε μεγάλο ενδιαφέρον και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο website του καναλιού www.timetv.gr στην ενότητα Ποτά-Τρόφιμα.

• 10/06/2014 - Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΟ
  • Την Πέμπτη 12 Ιουνίου στις 12:30 μ.μ.θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Το κύριο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη της Συνέλευσης θα είναι η πολιτική του Συνδέσμου για την ΕΔΟΑΟ.
  • 02/06/2014 - Παράταση υποβολής αιτήσεων για την ένταξη δικαιούχων στο μέτρο Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020».
  • Παράταση για την υποβολή αιτήσεων για όσους  δικαιούχους θέλουν να ενταχθούν στο μέτρο Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 δόθηκε απο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Ακολουθεί η σχετική εγκύκλιος.

• 27/05/2014 - ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • Το Σάββατο 31 Μαΐου  και την Κυριακή 1η Ιουνίου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!

• 12/05/2014 - Το Newsletter του Συνδέσμου για το μήνα Μάιο.
  • Το Newsletter του Συνδέσμου για το μήνα Μάιο. περισσότερα...
  • 23/04/2014 - Οινοπαραγωγή 2013 - 2014
  • Ανακοινώθηκε η  παραγωγή οίνων και γλευκών, για την τρέχουσα αµπελοοινική περίοδο 2012-2013 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

• 15/04/2014 - Aναφορά για τις Συνεδριάσεις της Επιτροπής Αμπελουργίας του OIV
  • Ακολουθεί αναφορά από τον κ. Στέφανο Κουνδουρά, επίκουρο καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη Σχολή Γεωπονίας, από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Αμπελουργίας (Commission I) του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (Organization Internationale de la Vigne et du Vin – O.I.V.) που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι μεταξύ 1 και 3 Απριλίου 2014. Ο κ. Κουνδουράς συμμετείχε στις συνεδριάσεις με την οικονομική υποστήριξη του Συνδέσμου.
περισσότερα νέα →