Μέλη
Κτήμα Αλφα
2ο χλμ. Αμυνταίου – Αγίου Παντελεήμονα, 53200 Αμύνταιο
T: 2386 020111 | F: 2386 020132
www.alpha-estate.com | info@alpha-estate.gr
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Ευαγγελία Μεδιτσίκου
Τύπος: Απλό

Ιστορικό

Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ ιδρύθηκε το 1997 και βρίσκεται στην περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας.

Είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας δύο φίλων, του έμπειρου αμπελουργού Μάκη Μαυρίδη με τον δημιουργό πολλών επιτυχημένων επώνυμων οίνων, το χημικό-οινολόγο Άγγελο Ιατρίδη.

 

Αμπελώνας

Η δημιουργία ενιαίου αμπελώνα  690 στρεμμάτων αποτελεί πρότυπη αμπελουργική εκμετάλλευση.

Εδάφη χαμηλής γονιμότητας, αμμοαργιλώδη, ουδέτερα, εξαιρετικής αποστράγγισης, προσφέρουν προϋποθέσεις παραγωγής κρασιών με πολύπλοκο άρωμα, εξαιρετική φινέτσα, ισορροπημένη δομή και επιπλέον με πλούσιο χρώμα για τα ερυθρά. Τα εδάφη είναι προσχωσιγενή  και προήλθαν από λιμναίες αποθέσεις. Τα ιχνοστοιχεία που υπάρχουν συνεισφέρουν σημαντικά στην πολυπλοκότητα των οίνων δίνοντας ιδιαίτερο μεταλλικό χαρακτήρα.

Ο κρύος χειμώνας με βροχές και χιονοπτώσεις εξασφαλίζει στα αμπέλια τις κλιματολογικές συνθήκες για να ανταπεξέλθουν στο σχετικά ξηρό και άνυδρο καλοκαίρι. Οι δύο λίμνες εκατέρωθεν του κτήματος, είναι ρυθμιστικός παράγοντας της απαιτούμενης κλιματικής ηπιότητας, όπου σημειώνονται οι απαραίτητες θερμοκρασιακές διακυμάνσεις μέρας και νύχτας, ενώ σχεδόν όλη τη χρονιά φυσούν, συνήθως βορειοδυτικοί, άνεμοι κυμαινόμενης εντάσεως που σε συνδυασμό με τις δροσερές νύχτες ιδιαίτερα στο τέλος καλοκαιριού επιτυγχάνουν μεγάλη και ολοκληρωμένη διαδικασία ωρίμανσης του σταφυλιού και ταυτόχρονα άριστη φυτοϋγεία αμπελώνων.

Φιλοσοφία

Στο εξαιρετικό εδαφοκλιματικό περιβάλλον του Αμυνταίου, ο άνθρωπος παίζει ρυθμιστικό ρόλο στη ανάδειξη της δυναμικής που εμφανίζει το αμπελοοινικό οικοσύστημα στην περιοχή.

Η αδιάκοπη ομαδική προσπάθεια, είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να οδηγηθούμε στο πολυπόθητο αποτέλεσμα, ένα κρασί που μπορεί να φέρει την ετικέτα ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ.

Κύριο χαρακτηριστικό της δουλειάς μας είναι «ψυχή» των ανθρώπων που συμμετέχουν καθημερινά στο όνειρο.

 

Επιστροφή

Για περισσότερες πληροφορίες
πατήστε πάνω στις εικόνες.