Αρχείο Νέων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΟ
Τι πραγματικά λέει η απόφαση του ΣτΕ και τι γίνεται τώρα.

περισσότερα...

ΓΙΑΤΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ενημέρωση από τη νομική υπηρεσία του Σ.Ε.Ο.

περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ: ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ...

περισσότερα...

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ

περισσότερα...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΚ

περισσότερα...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

περισσότερα...

ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ : Ο ΣΕΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ
Ακολουθεί άρθρο του Διευθυντή του ΣΕΟ κ. Θ. Γεωργόπουλου στην εφημερίδα Agrenda:

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου ως φορέας εκπροσώπησης της ιδιωτικής οινοποιίας καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσει το ζήτημα των ογκομετρήσεων των δεξαμενών οίνου. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν. Σε πρόσφατη συνάντηση με την Υφυπουργό  Οικονομκών κα Παπανάτσιου λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα συζητήσουμε και θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για να αποφευχθεί η εφαρμογή ενός δυσβάσταχτου μέτρου για έναν κλάδο που όλοι θυμούνται κατά καιρούς να αναφέρουν ως παράδειγμα ανάπτυξης και ο οποίος ωστόσο δεν ρωτήθηκε σχετικά.

 

περισσότερα...

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ

Με επιστολή του προς την Yφυπουργό Oικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου έχοντας μελετήσει προσεκτικά την Υπουργική Απόφαση που καθορίζει την 31η Δεκεμβρίου 2019 ως τελική προθεσμία για την ογκομέτρηση των δεξαμενών στα οινοποιεία, και κρίνοντας ήδη ότι ο χρόνος δεν είναι αρκετός ώστε τα οινοποιεία της Xώρας να μπορέσουν να προβούν σε αυτή, ζητά παράταση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021.  Στο αίτημα υπογραμμίζεται ότι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι δεξαμενές των οινοποιείων είναι κενές, προκειμένου να ογκομετρηθούν, είναι πολύ συγκεκριμένο και πολύ σύντομο, ακριβώς λίγο πριν τη διενέργεια του τρύγου και διαρκεί περίπου 1-2 μήνες.

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους σχετικά.

ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δυνάμει της υπΆ αριθμ. 30/003/000/1614 (ΦΕΚ Β 1624/2018) ΥΑ, καθορίζονται οι όροι και οι διαδικασίες για τις εργασίες ελέγχου και ογκομέτρησης (αρχικής και επανογκομέτρησης) των παντός είδους δεξαμενών στις οποίες αποθηκεύονται ή γενικά τοποθετούνται τα προϊόντα των ά. 80, 86, 88, 90 και 92 του ν. 2960/2001 και επομένως και το κρασί.

Η απόφαση αυτή, σε συνέχεια των αιτημάτων του ΣΕΟ δίδει προθεσμία έως την 31.12.2019, προκειμένου για την ογκομέτρηση των δεξαμενών και δοχείων, στα οποία τοποθετείται κρασί.

Εντός των προσεχών ημερών θα κοινοποιηθούν στα μέλη μας και σχετικές διευκρινιστικές κατευθύνσεις και οδηγίες ενώ θα μεταφέρουμε στην Διοίκηση προτάσεις για τυχόν βελτιώσεις ή διευκολύνσεις.

Επισυνάπτεται το σχετικό ΦΕΚ.

περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΙΚΡΩΝ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΜΟΕ)
Καλώς τους!

περισσότερα...