Αρχείο Νέων
ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
Μια πολύ ενδιαφέρουσα επισκόπηση της οινικής αγοράς των ΗΠΑ που επεξεργάστηκε το Εμπορικό Γραφείου του Ελληνικού Προξενείου της Νέας Υόρκης. Το πρώτο μέρος της μελέτης αφορά στη διαστρωμάτωση της Αμερικανικής αγοράς, τις καταναλωτικές τάσεις και την πορεία των εισαγωγών και εξαγωγών. Το τελευταίο κομμάτι της μελέτης αφορά στη θέση του ελληνικού κρασιού και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής του.

περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Ο. ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ Ε.Φ.Κ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2019

περισσότερα...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚ ΑΠΟ 01-01-2019
Ακολουθεί η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τον ΕΦΚ από 01.01.2019 η οποία  αναρτήθηκε στην Διαύγεια

περισσότερα...

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚ

περισσότερα...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ
Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν κακόβουλα σχόλια και διασπείρονται ψευδή γεγονότα σχετικά με την στάση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, ως προς το ζήτημα της εγγραφής ποικιλιών αμπέλου στον εθνικό κατάλογο σύμφωνα με την νέα διαδικασία που θεσπίζει η υπουργική απόφαση 1649/89081/2018 (Β΄2816).

περισσότερα...

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ
Σε συνέχεια του σχετικού αιτήματος του Σ.Ε.Ο. (αρ. πρωτ. 57/16.11.2018) σχετικά με τα προβλήματα κυρίως ως προς την έγκαιρη κατάταξη οίνων ΠΟΠ/ΠΓΕ που δημιούργησε ο καθορισμός της 15ης Ιανουαρίου ως καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής, το ΥπΑΑΤ εξέδωσε την εγκύκλιο υπ' αριθμ. 4231/160659 με την οποία ορίστηκε ως νέα καταληκτική ημερομηνία η 15.12.2018. Ο Σ.Ε.Ο. σε συνεργασία με τα μέλη του εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες υποβολής δηλώσεων και κατάταξης οίνων προκειμένου να ενημερώνει σχετικά τις αρμόδιες αρχές και να ζητά τις απαραίτητες αναπροσαρμογές.
Εκ της Διευθύνσεως του Σ.Ε.Ο.
Ακολουθεί η εγκύκλιος


περισσότερα...

Ε.Φ.Κ. ΟΙΝΟΥ - ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ

περισσότερα...

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΟ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

περισσότερα...

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1734/2018 ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΟ

περισσότερα...

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΠ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε. η τροποποίηση του τεχνικού φακέλλου ΠΟΠ "Μαντίνεια".

Υπενθυμίζεται ότι την αίτηση είχαν υποβάλει οι ενδιαφερόμενοι οινοπαραγωγοί και ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου κατέβαλε τις δέουσες προσπάθειες για την υποστηρίξη και τεκμηρίωση του αιτήματος ενώπιον του ΥπΑΑΤ αλλά και στην Κεντρική Επιτροπή Προστασίας Οινοπαραγωγής (Κ.Ε.Π.Ο.).

Ακολουθεί το σχετικό φύλλο της Εφ. Ε.Ε.

περισσότερα...