Αρχείο Νέων
ΨΕΜΑ, ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑ

περισσότερα...

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

περισσότερα...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

περισσότερα...

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΕΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2015 - 2017
Δείτε την έκθεση πεπραγμένων του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου για τη διετία 2015 - 2017

περισσότερα...

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο προέκυψε από τις αρχιερεσείες που πραγματοποιήθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου

περισσότερα...

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Συμβουλίου Οινοποιών Ουγγαρίας (HNT), η φετινή παραγωγή οίνου στη χώρα αναμένεται να είναι σημαντικά μειωμένη, εξαιτίας της μεγάλης καταστροφής που προκάλεσαν στους αμπελώνες οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός κατά τον μήνα Ιανουάριο

περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ. Ο ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΥΚΤΙΑ!
Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου καλωσορίζει κατΆ αρχήν τις δηλώσεις στη Βουλή της Υφυπουργού Οικονομικών, κυρίας Κατερίνας Παπανάτσιου, αναφορικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να επανεξετάσει το καθεστώς Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, αλλά και την σύσταση συντονιστικού επιχειρησιακού κέντρου για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης.

περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε.Φ.Κ.
Ακολουθεί ενημερωτικό - επεξηγηματικό σημείωμα για το νέο Φ.Ε.Κ. σχετικά με τον Ε.Φ.Κ. στο κρασί.

περισσότερα...

ΝΕΟ Φ.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

περισσότερα...

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟ INSETE TRAINING

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου συμμετέχει ενεργά στα προγράμματα γαστρονομίας του ΣΕΤΕ Training.

Σε κάθε πρόγραμμα που θα πραγματοποιείται, θα συμμετέχει και  ένας Έλληνας παραγωγός κρασιού, που θα ενημερώνει τους συμμετέχοντες που θα παραβρεθούν στα προγράμματα του ΣΕΤΕ Training, για το σύγχρονο Eλληνικό κρασί, τις Βασικές Αρχές της Οινογευσιγνωσίας και του Food/Dessert & Wine pairing.

Έτσι, οι συμμετέχοντες θα μάθουν όλα όσα πρέπει ένας επαγγελματίας να γνωρίζει για το πως δοκιμάζονται και με ποια μέθοδο μπορούν να συνδυαστούν  οι γεύσεις είτε σε αλμυρό, είτε σε γλυκό, με το ανάλογο κρασί.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, στο www.insete-training.gr