Αρχείο Νέων
ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΕΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2015 - 2017 Δείτε την έκθεση πεπραγμένων του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου για τη διετία 2015 - 2017

περισσότερα...

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Συμβουλίου Οινοποιών Ουγγαρίας (HNT), η φετινή παραγωγή οίνου στη χώρα αναμένεται να είναι σημαντικά μειωμένη, εξαιτίας της μεγάλης καταστροφής που προκάλεσαν στους αμπελώνες οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός κατά τον μήνα Ιανουάριο

περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ. Ο ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΥΚΤΙΑ! Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου καλωσορίζει κατΆ αρχήν τις δηλώσεις στη Βουλή της Υφυπουργού Οικονομικών, κυρίας Κατερίνας Παπανάτσιου, αναφορικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να επανεξετάσει το καθεστώς Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, αλλά και την σύσταση συντονιστικού επιχειρησιακού κέντρου για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης.

περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε.Φ.Κ. Ακολουθεί ενημερωτικό - επεξηγηματικό σημείωμα για το νέο Φ.Ε.Κ. σχετικά με τον Ε.Φ.Κ. στο κρασί.

περισσότερα...

ΝΕΟ Φ.Ε.Κ. ΓΙΟΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

περισσότερα...

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟ INSETE TRAINING

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου συμμετέχει ενεργά στα προγράμματα γαστρονομίας του ΣΕΤΕ Training.

Σε κάθε πρόγραμμα που θα πραγματοποιείται, θα συμμετέχει και  ένας Έλληνας παραγωγός κρασιού, που θα ενημερώνει τους συμμετέχοντες που θα παραβρεθούν στα προγράμματα του ΣΕΤΕ Training, για το σύγχρονο Eλληνικό κρασί, τις Βασικές Αρχές της Οινογευσιγνωσίας και του Food/Dessert & Wine pairing.

Έτσι, οι συμμετέχοντες θα μάθουν όλα όσα πρέπει ένας επαγγελματίας να γνωρίζει για το πως δοκιμάζονται και με ποια μέθοδο μπορούν να συνδυαστούν  οι γεύσεις είτε σε αλμυρό, είτε σε γλυκό, με το ανάλογο κρασί.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, στο www.insete-training.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ Παρουσίαση του προϊστάμενου του τμήματος Αμπέλου & Ελαίας κ. Διονύση Γραμματικού με πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την ελληνική αμπελουργία.

περισσότερα...

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους.

περισσότερα...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΣΚΟΥΡΑ O Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ, είχε στο Γραφείο του στη Γραμματεία για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, συνάντηση Εργασίας με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) κ. Γιώργο Σκούρα

περισσότερα...

Η ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Με πολύ ενδιαφέρον και συγκρατημένη αισιοδοξία ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου και γενικότερα ο αμπελοοινικός κόσμος υποδέχτηκε την κατάθεση της τροπολογίας στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ περί ενεργειακών επιθεωρητών κλπ. Που συζητείται στη Βουλή, η οποία καταργεί τις παραγράφους 11 (α) και (β) του άρθρου 51 του Ν. 4178/2013.

περισσότερα...