Αρχείο Νέων 2013
Πρακτικά της 1ης Αμπελουργικής Συνάντησης Διαβάστε τα πρακτικά της 1ης Αμπελουργικής Συνάντησης που διοργανώθηκε τον Απρίλιο του 2012 στο Καπανδρίτι Αττικής από τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου.

περισσότερα...

Παρουσίαση των Πρακτικών της 1ης Συνάντησης για την Ελληνική Αμπελουργία στο

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου (2μ.μ. – 3.30μ.μ) στο Χάρτη των Γεύσεων, ο κ. Στέφανος Κουνδουράς, επίκουρος καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και ο κ. Άγγελος Ρούβαλης Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, θα παρουσιάσουν τα πρακτικά της διημερίδας που διοργανώθηκε τον Απρίλιο του 2012 στο Καπανδρίτι Αττικής.

περισσότερα...

Παγκόσμια αλλά και Ευρωπαϊκή αύξηση στη φετινή οινική παραγωγή! Αυξημένη υπολογίζεται η παγκόσμια φετινή παραγωγή οίνου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, στις 28 Οκτωβρίου στο Παρίσι από τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση της τάξης του +17% (3,7 εκατ. hl ), η Ιταλία  μικρή αύξηση της παραγωγής της (+2% έως 45 εκατ. hl), η Γαλλία και η Πορτογαλία έχουν μια αύξηση +7% (σε 44 και 6,7 εκατ. hl), +23% η Ισπανία και +79% για τη Ρουμανία (6 εκατ. hl). Η Γερμανία υπολογίζει την παραγωγή της στα 9 εκατομμύρια hl, η Αυστρία εκτιμά μείωση 2% (2,4 εκατ. hl).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.oiv.int/oiv/info/enpoint2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2013

Εξαιρετική χρονιά από κάθε άποψη η φετινή. Όλοι οι παράγοντες ήταν στο ραντεβού και μάλιστα από νωρίς αφού η χρονιά υπήρξε η πιο πρώιμη των τελευταίων δεκαετιών.

περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2013

Εξαιρετική χρονιά από κάθε άποψη η φετινή. Όλοι οι παράγοντες ήταν στο ραντεβού και μάλιστα από νωρίς αφού η χρονιά υπήρξε η πιο πρώιμη των τελευταίων δεκαετιών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΥΓΟ ΤΟΥ 2013 Το δροσερό καλοκαίρι δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας εξαιρετικής χρονιάς από πλευράς ποιότητας για τις αμπελουργικές ζώνες της χώρας.

περισσότερα...

Επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης για την απειλή έρευνας Anti-Dumping από την Κίνα Επιστολή που εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την απειλή έρευνας Anti-Dumping για τους Ευρωπαϊκούς Οίνους που εισάγονται στην Κίνα, έστειλε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου στους Υπουργούς κκ. Κωστή Χατζιδάκη και Αθ. Τσαυτάρη.

περισσότερα...

Κάλυψη αμπελοοινικού κλάδου από το «Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» για την εκτέλεση των Κοινοτικών Προγραμμάτων του Τομέα Επιστολή για άμεση παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να περιληφθούν στην κάλυψη του «Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» οι οινοποιητικές επιχειρήσεις για την εκτέλεση των Κοινοτικών Προγραμμάτων του Τομέα έστειλε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

περισσότερα...

25 & 26 Μαΐου 2013 - Ανοιχτές Πόρτες στα επισκέψιμα οινοποιεία της Ελλάδας Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!

περισσότερα...

Ταξινόμηση οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και ποικιλιών σταφιδοποιίας Δείτε την Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά στην νέα Ταξινόμηση των οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

περισσότερα...

Υπογραφή Υπουργικής Απόφασης για την αναστολή καταβολής χρεολυτικής δόσης δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

περισσότερα...

Αναφορά Επιτροπής Αμπελουργίας O.I.V. Στο γραφείο του Συνδέσμου υπάρχει η αναφορά από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Αμπελουργίας του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.) που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι μεταξύ 12 και 14 Μαρτίου 2013.
Επικοινωνήστε με το γραφείο αν ενδιαφέρεστε να την λάβετε με mail (seo@wine.org.gr)

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΟ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου κατά τις  αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της 8ης Φεβρουαρίου 2013.

περισσότερα...

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Ο. Η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κατά την  ετήσια σύγκλισή της στις 8 Φεβρουαρίου 2013 εξέδωσε τρία ψηφίσματα. Το πρώτο αφορούσε στην απαγόρευση φυτεύσεων αμπέλου μετά το 2015, το δεύτερο την άμεση θεσμοθέτηση νέων δομών που χρειάζεται ο κλάδος σε Εθνικό και Τοπικό επίπεδο, και το τρίτο την πρόθεση του Υπουργείο Παιδείας να καταργήσει το ΤΕΙ Οινολογίας. Δείτε και τα τρία ψηφίσματα στο συνημμένο αρχείο.

περισσότερα...

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, υποστηρικτής της καμπάνιας του ΣΕΤΕ για τον Γαστροτουρισμό

περισσότερα...

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου η Γενική Συνέλευση του ΣΕΟ

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 θα διεξαχθεί η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

Η φετινή Γενική Συνέλευση είναι εξαιρετικά κρίσιμη όχι μόνο γιατί θα γίνουν εκλογές που  θα αναδείξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, αλλά επίσης επειδή μέσα στο γενικότερο κλίμα της αβεβαιότητας και των αλλαγών που συντελούνται στην κοινωνία μας τον τελευταίο καιρό,  ο αμπελοοινικός τομέας διακυβεύει την ύπαρξή του στο μέλλον καθώς κρίνονται δύο ιστορικής και τεράστιας σημασίας θέματα.

α) Η απαγόρευση των φυτεύσεων μέχρι το 2030 τουλάχιστον.

β) Η θεσμική διακυβέρνηση του τομέα.

Ο ΣΕΟ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά στη Γενική Συνέλευση με την παρουσία τους και τις απόψεις τους στα θέματα που θα συζητηθούν, αλλά και με την ψήφο τους βοηθώντας στην ανάδειξη ενός αντιπροσωπευτικού Διοικητικού Συμβουλίου που θα υπερασπίσει τα συμφέροντα του κλάδου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2013 Πανελλήνιο ραντεβού δίνουν οι  οινοπαραγωγοί από όλη την ελλάδα με τους καταναλωτές και τους οινόφιλους στα "Διονύσια 2013" που και φέτος θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο 8 - 10 Φεβρουαρίου 2013 (Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή).
Ο ΣΕΟ στηρίζει, όπως κάθε χρόνο, την πολύ καλά οργανωμένη αυτή έκθεση και χαιρετίζει τις νέες πρωτοβουλίες που περιλαμβάνει εφέτος και οι οποίες οδηγούν στην βαθύτερη γνώση του ελληνικού αμπελώνα από τους οινόφιλους καταναλωτές.

Επιστολή του ΣΕΟ στον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας για τον αποκλεισμό των οινοποιείων από το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας κύριο Ευσταθόπουλο έστειλε ο ΣΕΟ επισημαίνοντας την μη συμπερίληψη του ΚΑΔ 11.02 ως επιλέξιμο κωδικό στο πρόγραμμα "Ενίσχυση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ"

περισσότερα...

Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΚΟΑ Οίνου Ενημερωθείτε για την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που αφορά στα τρία πρώτα έτη της εφαρμογής της μεταρρύθμισης της ΚΟΑ Οίνου

περισσότερα...

Επιστολή του Προέδρου του ΣΕΟ στο Υπουργείο Οικονομικών για την πιθανή φορολόγηση των αγροτεμαχίων Επιστολή στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη έστειλε ο Πρόεδρος του ΣΕΟ κ. Άγγελος Ρούβαλης, εκφράζοντας την εντονότατη ανησυχία των Ελλήνων οινοπαραγωγών για την πιθανή φορολογία των αγροτεμαχίων.

περισσότερα...