Αρχείο Νέων 2014
Ψήφισμα για τον θάνατο του Δημήτρη Τριχόπουλου

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του  Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, αποφάσισαν στην μνήμη του εκλιπόντος ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ να εκφράσουν την βαθύτατη λύπη τους για την απώλεια αυτού του σημαντικού ανθρώπου και επιστήμονα εκ των θεμελιωτών της Μεσογειακής Διατροφής, και τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να διαθέσουν στην μνήμη του εκλιπόντος το χρηματικό ποσό των 300 ? Ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο 'Χάρτης των Γεύσεων' 2014 Επισυνάπτεται Δελτίο Τύπου που αφορά στην έκεθεση "Χάρτης των Γεύσεων" που θα γίνει το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

περισσότερα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΕΟ
Στο link ου ακολουθεί, συνέντευξη του Διευθυντή του ΣΕΟ κ. Θόδωρου Γεωργόπουλου στο SBCTV η οποία αναφέρεται στο φετινό τρύγο.

https://www.youtube.com/watch?v=_CPyX8WIEF8

O Nόμος 4235/2014 και ο Αμπελοοινικός τομέας Ακολουθεί διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που αφορά στο Νόμο με αριθμ. 4235/2014(ΦΕΚ 32(Α)/ "Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων" που αφορούν, μεταξύ άλλων, και στον αμπελοοινικό τομέα.

περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2014 Ακολουθεί το Δελτίο Τρύγου για την εσοδεία 2014

περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΟ Ακολουθεί ενημέρωση από το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου.

περισσότερα...

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΕΟ στο διαδικτυακό κανάλι timetv

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης  έδωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΟ κ. Άγγελος Ρούβαλης στο διαδικτυακό κανάλι timetv. Η συνέντευξη είχε μεγάλο ενδιαφέρον και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο website του καναλιού www.timetv.gr στην ενότητα Ποτά-Τρόφιμα.

 

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΟ Την Πέμπτη 12 Ιουνίου στις 12:30 μ.μ.θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Το κύριο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη της Συνέλευσης θα είναι η πολιτική του Συνδέσμου για την ΕΔΟΑΟ.

Παράταση υποβολής αιτήσεων για την ένταξη δικαιούχων στο μέτρο Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020».

Παράταση για την υποβολή αιτήσεων για όσους  δικαιούχους θέλουν να ενταχθούν στο μέτρο Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 δόθηκε απο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Ακολουθεί η σχετική εγκύκλιος.

περισσότερα...

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Το Σάββατο 31 Μαΐου  και την Κυριακή 1η Ιουνίου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!

περισσότερα...

Το Newsletter του Συνδέσμου για το μήνα Μάιο. Το Newsletter του Συνδέσμου για το μήνα Μάιο.

περισσότερα...

Οινοπαραγωγή 2013 - 2014

Ανακοινώθηκε η  παραγωγή οίνων και γλευκών, για την τρέχουσα αµπελοοινική περίοδο 2012-2013 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

περισσότερα...

Aναφορά για τις Συνεδριάσεις της Επιτροπής Αμπελουργίας του OIV Ακολουθεί αναφορά από τον κ. Στέφανο Κουνδουρά, επίκουρο καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη Σχολή Γεωπονίας, από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Αμπελουργίας (Commission I) του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (Organization Internationale de la Vigne et du Vin – O.I.V.) που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι μεταξύ 1 και 3 Απριλίου 2014. Ο κ. Κουνδουράς συμμετείχε στις συνεδριάσεις με την οικονομική υποστήριξη του Συνδέσμου.

περισσότερα...

Τα νέα του Συνδέσμου για την εβδομάδα 7 - 11 Απριλίου 2014

περισσότερα...

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΕΟ με το ΥΠΑΑΤ Στις 2 Απριλίου, αντιπροσωπεία του ΣΕΟ συναντήθηκε με την Διευθύντρια του Τμήματος Μεταποίησης κ. Ευαγγελία Κούρεντα προκειμένου να της εκθέσουν τις θέσεις του Συνδέσμου σχετικά με την Κ.Υ.Α. για τους οίνους ΠΟΠ/ΠΓΕ και Ποικιλίας, για την ανάγκη αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου του αμπελοοινικού τομέα και για τα προγράμματα Προβολής - Προώθησης του Ελληνικού κρασιού.

Επιστολή του ΣΕΟ στην Υπουργό Τουρισμού για το νέο σχέδιο νόμου Τις θέσεις του ανέπτυξε ο Σ.Ε.Ο. με επιστολή που στάλθηκε στην Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη ενόψει του σχεδίου νόμου για την «Αναδιοργάνωση Υπουργείου Τουρισμού και Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Ρυθμίσεις Ειδικών Τουριστικών Υποδομών, Εκπαίδευση και Κατάρτιση στον Τουρισμό, Αγροτουρισμός και Λοιπές Διατάξεις».    Μεταξύ άλλων έθιξε και το μείζον ζήτημα του νομοθετικού κενού που υπάρχει για τον οινοτουρισμό και την ελλειπή ρύθμιση στο  ζήτημα των επισκέψιμων οινοποιείων, και ζήτησε συνάντηση με την Υπουργό για να της εκθέσει τις ανάγκες του κλάδου σε σχέση με αυτά τα μείζονα ζητήματα.

περισσότερα...

Συνάντηση του Προέδρου του Σ.Ε.Ο. με ειδική ομάδα του Υπουργείου Ανάπτυξης για το σχέδιο "Επανεκκίνηση"

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Ο. κ. Άγγελος Ρούβαλης συμμετείχε σε συνάντηση με μια ειδική ομάδα έρευνας του Υπουργείου Ανάπτυξης η οποία  ασχολείται με την  «χαρτογράφηση» επιμέρους προεπιλεγμένων τομέων της οικονομίας, και στη διατύπωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που ονομάζεται «ΕΠΑνΕΚ» και είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» για την περίοδο 2014-2020. Επισυνάπτεται το ΜΕΜΟ από τη συγκεκριμένη συνάντηση.

περισσότερα...

Ενημέρωση από το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου

περισσότερα...

Νέος Διευθυντής στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου υποδέχεται το νέο Γενικό Διευθυντή του: ο καθ. αμπελοοινικού δικαίου του Πανεπιστημίου της Καμπανίας δικηγόρος Θεόδωρος Γεωργόπουλος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.

περισσότερα...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΤ

Στις 21 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα Γραφεία του ΕΟΤ μεταξύ του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της ηγεσίας του ΕΟΤ. Ακολουθεί ενημέρωση για τα θέματα που συζητήθηκαν

περισσότερα...

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ ΑΝΑ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Ακολουθεί η Υπουργική Απόφαση για την ταξινόμηση των νέων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και των
ποικιλιών σταφιδοποιίας.

περισσότερα...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΟ ΣΤΟ ΥΠΑΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ Κ.Υ.Α. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΝΟΥΣ ΠΟΠ/ΠΓΕ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ

Επιστολή με παρατηρήσεις σχετικά με τη νέα Κ.Υ.Α. για τους οίνους ΠΟΠ/ΠΓΕ και οίνους Ποικιλίας, έστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΟ στο Τμήμα Οίνου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με κοινοποίηση στον Υπουργό, τον Υφυπουργό και τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, πολλές από τις παρατηρήσεις που έκανε ο ΣΕΟ πάνω στο αρχικό προσχέδιο περιλήφθηκαν στην νέα Κ.Υ.Α., αλλά υπήρξαν σημαντικά  θέματα στα οποία δεν δόθηκαν οι πρέπουσες λύσεις.

περισσότερα...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΟ

Σημαντικές συναντήσεις και επαφές καίριας σημασίας , είχαν το προηγούμενο διάστημα αντιπροσωπείες του ΣΕΟ.

περισσότερα...

Επιστολή του ΣΕΟ προς τις Περιφέρειες της Ελλάδας Επιστολή έστειλε ο ΣΕΟ σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας εφιστώντας τους την προσοχή στους νέους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) αλλά και στους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να τους γνωστοποιήσουν σε όλους τους ενδιαφερόμενους και να μεριμνήσουν για τη σωστή εφαρμογή των.

περισσότερα...

Επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά από τον ΣΕΟ Επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο ΣΕΟ με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας, ζητώντας του την ανάδειξη με κάθε ευκαιρία του Επώνυμου Ελληνιού Κρασιού ως επίσημο ποτό των γευμάτων που θα παρατεθούν

περισσότερα...

Νέοι Κανόνες Διακίνησης & Εμπορίας (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  με θετική εισήγηση από το ΥΠΑΑΤ καθώς και μετά από πολύχρονες προτάσεις του ΣΕΟ, εξέδωσε τους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) όπου υποχρεώνει τα σημεία εστίασης να αναγράφουν στον τιμοκατάλογό τους την χώρα προέλευσης και τον παραγωγό ή εμφιαλωτή όταν σερβίρουν οίνο χύμα από ασκό ή οποιοδήποτε δοχείο κάτω των 60 lit. (άρθρο 91).

περισσότερα...

Υπογραφή Υπουργικής Απόφασης για το πρόγραμμα «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών»

Yπεγράφη πριν λίγες ημέρες η Υπουργική Απόφαση για το πρόγραμμα «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών» από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν τις προσεχείς ημέρες στο site του ΥΠΑΑΤ (www.minagric.gr)