Αρχείο Νέων 2015
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
26/12/2015

Δείτε εδώ τη διευκρινιστική  εγκύκλιο που εστάλη  από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και αφορά στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί. Προς διευκόλυνση και ενημέρωσή σας επισυνάπτονται επίσης οδηγίες για την σύσταση φορολογικής αποθήκης καθώς και το σχετικό ΦΕΚ.

Ωστόσο παρά αυτή την ενημέρωση που κρίνουμε απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε αυτά που μας περιμένουν από 01/01/2016, ο ΣΕΟ και  σύσσωμος ο κλάδος θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να ανασχεθεί και να καταργηθεί το επαχθές μέτρο. ‘Έχοντας πλέον στα χέρια μας και την σχετική εγκύκλιο ξεκινάμε άμεσα τις νόμιμες διαδικασίες δικαστικής αμφισβήτησης της νομιμότητας και συνταγματικότητας αυτού αλλά και της υποστήριξης των δικαίων της οινοποιίας ενώπιον ευρωπαϊκών και διεθνών θεσμών

Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις σχεδιαζόμενες ενέργειές μας.

περισσότερα...

ΦΕΚ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ
25/12/2015

περισσότερα...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ
24/12/2015

περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ Ε.Φ.Κ. ΣΤΟΝ ΟΙΝΟ
10/12/2015

περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ
20/11/2015

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της χθεσινής ψήφισης της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί (0,20?/lt) η ενημέρωση που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή είναι πως η συγκεκριμένη διάταξη θα εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2016.

Σας διαβεβαιώνουμε πως ο Σύνδεσμος θα εξακολουθήσει  να κάνει ενέργειες και να απαιτεί να μην εφαρμοστεί η διάταξη και σε κάθε περίπτωση θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη  προκύπτει.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Σκούρας

Πρόεδρος Δ.Σ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ !!!
17/11/2015

Μεγάλη και ιδιαίτερα δυσάρεστη ήταν η έκπληξή μας ακούγοντας τη συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Οικομικών κ. Ε. Τσακαλώτου ο οποίος προανήγγειλε την εισαγωγή νέου φόρου 30 λεπτών ανά φιάλη στο κρασί ως ισοδύναμο της επιβολής ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Εάν η Ελλάδα προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του φόρου αυτού θα αποτελέσει την πρώτη παραγωγική χώρα της ΕΕ που θα έχει επιβάλει αντίστοιχο φόρο στο κρασί. Το κρασί αποτελεί γεωργικό προϊόν και από αρχαιοτάτων χρόνων αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος του Ελληνικού τραπεζιού. Μετά την επιβολή των capital controls και των απίστευτων αντιαναπτυξιακών περιορισμών που αυτή επέβαλε στον κλάδο μας η επιβολή του φόρου αυτού θα δώσει τη χαριστική βολή στο ποιοτικό εμφιαλωμένο Ελληνικό κρασί και θα φουντώσει ακόμα περισσότερο την παραοικονομία.

Καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να μεριμνήσει άμεσα ώστε να μην θεσμοθετηθεί ο τελείως παράλογος φόρος αυτός. Καλούμε επίσης όλους τους αμπελουργούς, οινοπαραγωγούς και οινόφιλους καταναλωτές να δηλώσουν την υποστήριξή τους στο δίκαιο αίτημά μας.

Γιώργος Σκούρας

Πρόεδρος ΣΕΟ

Ο ΣΕΟ συν-διοργανώνει Διεθνές Συμπόσιο στη Σαντορίνη.
21/10/2015 Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, συν-διοργανώνει μαζί με την Έδρα UNESCO «Πολιτισμός και Παραδόσεις του Οίνου» στο Πανεπιστημίου της Βουργουνδίας (Bourgogne), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Δήμο Θήρας, την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και την Κεντρική Ένωση Συνεταιριστικών Οργανώσεων Ελλάδας το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα " Η κληρονομιά και η αξιοποίηση των αμπελοοινικών περιοχών" που θα πραγματοποιηθεί στη Θήρα (Σαντορίνη) στις 5,6 & 7 Νοεμβρίου 2015.

περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2015
20/10/2015 Πολύ καλή έως εξαιρετική χαρακτηρίζεται η φετινή εσοδεία από τους Έλληνες Οινοποιούς.

περισσότερα...

Επίσκεψη Γερμανών Δημοσιογράφων σε οινοποιεία της Ελλάδος
08/10/2015 Πολύ ευχαριστημένοι έμειναν οι Γερμανοί Δημοσιογράφοι και wine bloggers από τα οινοποιεία που επισκέφτηκαν και τα ελληνικά κρασιά που δοκίμασαν στη Βόρεια Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, στα πλαίσια του προγράμματος Προβολής και Προώθησης του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού που πραγματοποιεί ο ΣΕΟ. Στόχος του προγράμματος είναι να αλλάξει στη Γερμανία η εικόνα των Ελληνικών Κρασιών και να συνειδητοποιήσει η Γερμανική αγορά πως το Ελληνικό Κρασί έχει κάνει άλματα στην ποιότητά του τις δύο τελευταίες δεκαετίες και συνεχίζει την ανοδική πορεία του.

Ο ΣΕΟ δίνει την αιγίδα του στο παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για το Δίκαιο του Κρασιού στη Σαντορίνη τον Οκτώβριο
23/09/2015

H Διεθνής Ένωση Νοµικών του Οίνου (AIDV) επέλεξε την Ελλάδα και δη την Σαντορίνη, ανάµεσα σε πολλούς προορισµούς ανά τον κόσµο, για να διοργανώσει το ετήσιο συνέδριό της στις 2-4 Οκτωβρίου 2015, εορτάζοντας ταυτόχρονα 30 χρόνια από την ίδρυσή της.

περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ COMITE VINS
07/07/2015 Ακολουθεί περίληψη των θεμάτων που απασχόλησαν την Comite Vins τους τελευταίους μήνες.

περισσότερα...

Συνάντηση αντιπροσωπίας του Συνδέσμου με το Τμήμα Οίνου του Υουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
06/05/2015 Συνάντηση είχαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου με το Τμήμα Οίνου του Υουργείου  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν καίρια θέματα που απασχολούν τον κλάδο όπως η τροποποίηση της ΚΥΑ 5833/2013 κυρίως σε σχέση με την ελαστικότητα των ορίων απόδοσης και τις υποζώνες, ο Εκσυγχρονισμός του καθεστώτος ταινιών ελέγχου και θέσπιση καθεστώτος για τα βιδωτά πώματα σε οίνους ΠΟΠ/ΠΓΕ, τα Διεπαγγελματικά Συμβούλια αμπελοοινικής ζώνης και Εθνικός Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου, η Εμπλοκή του ΥπΑΑΤ στην παράταση αδειών λειτουργίας  των αποσταγματοποιείων, τα Δικαιώματα φύτευσης ενόψει του νέου καθεστώτος της ΚΟΑ κ.α.

  ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ
  01/04/2015

  Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου κατά τις  αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της 19ης Μαρτίου 2015.

  περισσότερα...

  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
  31/03/2015 Συνάντηση σε πολύ θετικό κλίμα είχαν ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κκ. Άγγελος Ρούβαλης και Θεόδωρος Γεωργόπουλος με τον Αναπληρωτή Υπουργό, αρμόδιο για την αγροτική ανάπτυξη κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

  περισσότερα...

  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ
  24/03/2015 Μεγάλη προσέλευση είχε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου που πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Παπαγιαννάκου στο Μαρκόπουλο και η οποία ήταν εκλογική.

  περισσότερα...

  Ο Θεόδωρος Γεωργόπουλος εξελέγη Πρόεδρος του γαλλικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Οίνου
  05/03/2015

  O Θεόδωρος Γεωργόπουλος, Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και πανεπιστημιακός, κάτοχος της έδρας αμπελοοινικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Reims, εξελέγη Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αμπέλου και Οίνου Georges Chappaz στην Καμπανία της Γαλλίας.

  περισσότερα...

  Έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ
  16/02/2015 Τον ελληνικό αμπελώνα φέρνει στο κέντρο της πόλης η έκθεση κρασιού Οινόραμα, το Σάββατο 7, την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

  περισσότερα...

  Συνάντηση του Προέδρου του ΣΕΟ με την Enterprise Greece
  12/02/2015 Συνάντηση είχε ο Πρόεδρος του ΣΕΟ κ. Άγγελος Ρούβαλης στην  Enterprise Greece με τον εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Γιώργο Φιλιόπουλο, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η καθυστέρηση του προγράμματος της Enterprise Greece στο πλαίσιο της ΚΟΑ Οίνου, οι δράσεις του προγράμματος Προβολής του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στη Γερμανία που διοργανώνει και διαχειρίζεται ο ΣΕΟ, καθώς και άλλα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για τον κλάδο.