Αρχείο Νέων
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΚΩΔΙΚΌ ΟΠΣ:5035154


Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (Σ.Ε.Ο.), καλεί εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα (όλων των κλάδων) για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης. Υποβολή Αιτήσεων από 21/05/2021 έως και 18/06/2021 (ώρα 23:59:59).Περισσότερα..

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Περισσότερα

Ανακοίνωση Οριστικών αποτελεσμάτων της 1/2020/ΣΕΟ με Α.Π.:11/11.02.2020 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Δείτε πιο κάτω την Ανακοίνωση Οριστικών Αποτελεσμάτων της Υπ' Αρ. Πρωτ.: 11/11.2.2020 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 11/11.2.2020 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Δείτε πιο κάτω την Ανακοίνωση Προσωρινών Αποτελεσμάτων Της Υπ' Αρ. Πρωτ.: 11/11.2.2020 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΟΥ

Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΓΩΝΙΑ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΔΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α.

Με έντονο προβληματισμό αλλά και σε πλήρη κινητοποίηση ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου παρακολουθεί τις εξελίξεις ως προς το ενδεχόμενο επιβολής δασμών από την αμερικανική κυβέρνηση στους ευρωπαϊκούς οίνους, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών.

περισσότερα...

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο Ε.Φ.Κ. ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ

Το πάγιο αίτημα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου έγινε πράξη

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου χαιρετίζει την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που άδικα προκατέβαλαν τα μικρά οινοποιεία της Χώρας. Με το νομοσχέδιο  του Υπουργείου Οικονομικών περί φορολογικής μεταρρύθμισης το οποίο ψηφίστηκε σήμερα 6.12.2019, παρέχεται η δυνατότητα επιστροφής του Ε.Φ.Κ. που βεβαιώθηκε και προεισπράχθηκε από μικρούς οινοπαραγωγούς χωρίς φορολογική αποθήκη και εφόσον δεν έχει συμψηφιστεί ή επιρριφθεί την κατανάλωση μέχρι την 31.12.2018. Επίσης διαγράφονται οι αντίστοιχες βεβαιώσεις ποσών που δεν εισπράχθησαν.

Σύμφωνα μάλιστα με την αιτιολογική έκθεση η εν λόγω ρύθμιση είναι απόρροια της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατόπιν της αίτησης ακύρωσης που σύσσωμος ο κλάδος (ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ) είχε ασκήσει. Ένας από τους βασικούς λόγους ακύρωσης που έγιναν δεκτοί ήταν, υπενθυμίζουμε, το καθεστώς των μικρών οινοπαραγωγών που κρίθηκε παράνομο στο σύνολό του.

Από την πρώτη στιγμή της επιβολής του παράνομου φόρου με τον οποίο επλήγησαν τα μικρά οινοποιεία της Χώρας που αποτελούν την πλειοψηφία των μελών μας, τονίσαμε την ανάγκη απόσυρσης των παράλογων διατάξεων. Με την ακύρωση του καθεστώτος από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον μηδενισμό του φόρου, ο Σύνδεσμος πύκνωσε τις προσπάθειες του μέσω παραστάσεων, υπομνημάτων προς την Διοίκηση και την Κυβέρνηση αλλά και με συνεχή ενημέρωση των μελών του για την ανάγκη επιστροφής του παράνομου φόρου

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου συγχαίρει τον Πρωθυπουργό για την υλοποίηση της δέσμευσής του αυτής, τονίζουμε δε ότι ο Σ.Ε.Ο. επιδιώκει την αγαστή συνεργασία με κάθε Κυβέρνηση, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα να προασπιζόμαστε τα συμφέροντα της ελληνικής οινοποιίας, την οποία βλέπουμε ως έναν ενιαίο κλάδο με την δύναμη της πλούσιας διαφορετικότητας της.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2019
Ακολουθεί το Δελτίο Τρύγου 2019 για ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α. ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΟΙΝΟΥΣ (ΓΑΛΛΙΑΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ)
Όπως γνωρίζετε οι ΗΠΑ και η ΕΕ βρίσκονται σε έντονη διαμάχη σχετικά με παράνομες επιδοτήσεις που έχουν δοθεί στις εταιρείες παραγωγής αεροσκαφών (Airbus and Boeing). Λιγες μέρες πριν ανακοινώθηκε η απόφαση του αρμόδιου διαιτητή που είχε ορισθεί ο οποίος απεφάνθη ότι το ποσό που θα μπορούσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιβάλει ως αντίποινα στις επιδοτήσεις της Airbus ανέρχεται σε περίπου 7,5 δις ευρώ. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επιβάλει δασμούς σε Ευρωπαϊκά προϊόντα. Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύθηκε τα προϊόντα αυτά είναι:

Οίνοι από Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο (επιβολή δασμών σε ποσοστό 25% επί της αξίας)
Ευρωπαϊκά ποτά (επιβολή δασμών σε ποσοστό 25% επί της αξίας)
Ευρωπαϊκά αεροσκάφη από τη Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο (επιβολή δασμών 10% επί της αξίας)
Ευρωπαϊκά τρόφιμα (επιβολή δασμών 25% επί της αξίας σε ευρεία λίστα προϊόντων με έμφαση στα τυροκομικά. Έμφαση δόθηκε επίσης στην επιβολή δασμών στο ελαιόλαδο και ελιές που παράγονται στην Ισπανία).

Οι δασμοί θα επιβληθούν από τις 18 Οκτωβρίου. 

Η απόφαση αυτή των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα αρνητική και κορυφώνει την εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ. Οι επιπτώσεις στον Ευρωπαϊκό τομέα του οίνου αναμένονται σημαντικές μια και οι ΗΠΑ αποτελούν την Νο1 χώρα εξαγωγής των Ευρωπαϊκών οίνων, οι οποίες αγγίζουν τα 3,76 δις ευρώ το 2018.

Παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από τις συντονισμένες ενέργειες των ελληνικών αρχών (Υπουργείο Εξωτερικών και ΥΠΑΑΤ) και των εθνικών οργανώσεων (ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ και ΚΕΟΣΟΕ) από τη λίστα των οίνων εξαιρέθηκαν τα Ελληνικά προϊόντα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Όλα τα κρίσιμα θέματα του κλάδου έθεσε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου στην συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη, από τον οποίο έλαβε μάλιστα συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες 12 Σεπτεμβρίου τον Σ.Ε.Ο. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Δ.Σ. Γ. Σκούρας και Μ. Τριανταφυλλοπούλου καθώς και ο Διευθυντής Θ. Γεωργόπουλος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και επέτρεψε στον Σύνδεσμο να θέσει μια σειρά ζητημάτων, όπως:

-          το καθεστώς των αδειών φύτευσης και η ανάγκη προσδιορισμού κριτηρίων που θα δίνουν έμφαση στις βιώσιμες αγροτικές εκμεταλλεύσεις

-          τα προβλήματα στην εκτέλεση των προγραμμάτων προβολής-προώθησης με αποκορύφωμα αυτή τη χρονιά

-          την υπολειτουργία της Κ.Ε.Π.Ο. και κατά συνέπεια τις καθυστερήσεις στις τροποποιήσεις τεχνικών φακέλων ΠΟΠ/ΠΓΕ και γενικότερα στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας

-          την θέσπιση, επιτέλους, των ομάδων διαχείρισης ΠΟΠ/ΠΓΕ.

Εξάλλου, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την απόσυρση της εγκυκλίου η οποία υπάγει τα οινοποιήσιμα σταφύλια στην ρύθμιση της εξόφλησης των εξήντα ημερών.

Επίσης, δεσμεύτηκε να συμβάλει ώστε να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα του αποκλεισμού των κεφαλαιουχικών οινοποιητικών εταιρειών από την χρήση του καθεστώτος του εργοσήμου κατά την απασχόληση εποχιακών εργατών. Επικοινώνησε δε άμεσα με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γ. Βρούτση για το ζήτημα αυτό.

Ο Σύνδεσμος θα σας κρατήσει προσεχώς ενήμερους ως προς την ικανοποίηση αυτών των δίκαιων αιτημάτων.