Αρχείο Νέων
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ
Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν κακόβουλα σχόλια και διασπείρονται ψευδή γεγονότα σχετικά με την στάση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, ως προς το ζήτημα της εγγραφής ποικιλιών αμπέλου στον εθνικό κατάλογο σύμφωνα με την νέα διαδικασία που θεσπίζει η υπουργική απόφαση 1649/89081/2018 (Β΄2816).

περισσότερα...

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ
Σε συνέχεια του σχετικού αιτήματος του Σ.Ε.Ο. (αρ. πρωτ. 57/16.11.2018) σχετικά με τα προβλήματα κυρίως ως προς την έγκαιρη κατάταξη οίνων ΠΟΠ/ΠΓΕ που δημιούργησε ο καθορισμός της 15ης Ιανουαρίου ως καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής, το ΥπΑΑΤ εξέδωσε την εγκύκλιο υπ' αριθμ. 4231/160659 με την οποία ορίστηκε ως νέα καταληκτική ημερομηνία η 15.12.2018. Ο Σ.Ε.Ο. σε συνεργασία με τα μέλη του εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες υποβολής δηλώσεων και κατάταξης οίνων προκειμένου να ενημερώνει σχετικά τις αρμόδιες αρχές και να ζητά τις απαραίτητες αναπροσαρμογές.
Εκ της Διευθύνσεως του Σ.Ε.Ο.
Ακολουθεί η εγκύκλιος


περισσότερα...

Ε.Φ.Κ. ΟΙΝΟΥ - ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ

περισσότερα...

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΟ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

περισσότερα...

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1734/2018 ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΟ

περισσότερα...

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΠ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε. η τροποποίηση του τεχνικού φακέλλου ΠΟΠ "Μαντίνεια".

Υπενθυμίζεται ότι την αίτηση είχαν υποβάλει οι ενδιαφερόμενοι οινοπαραγωγοί και ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου κατέβαλε τις δέουσες προσπάθειες για την υποστηρίξη και τεκμηρίωση του αιτήματος ενώπιον του ΥπΑΑΤ αλλά και στην Κεντρική Επιτροπή Προστασίας Οινοπαραγωγής (Κ.Ε.Π.Ο.).

Ακολουθεί το σχετικό φύλλο της Εφ. Ε.Ε.

περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ Ε.Φ.Κ. ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

Ήδη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης γνωστοποίησε στη συνάντηση (4 /10/18) με τις οργανώσεις του αμπελοοινικού κλάδου ότι στο προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού δεν υπάρχει πρόβλεψη για έσοδα από τον ειδικό φόρο.

Παράλληλα, από την απόφαση του ΣτΕ που πλέον καθαρογράφτηκε προκύπτει ότι ακυρώνονται πλείονες διατάξεις της υπουργικής απόφασης, μεταξύ άλλων και η βάση της είσπραξης του ΕΦΚ. Κατόπιν αυτών, ο κλάδος αναμένει τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για μηδενισμό του ειδικού φόρου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ

περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΟ
Τι πραγματικά λέει η απόφαση του ΣτΕ και τι γίνεται τώρα.

περισσότερα...

ΓΙΑΤΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

Ενημέρωση από τη νομική υπηρεσία του Σ.Ε.Ο.

περισσότερα...