ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Διευθυντής: Θόδωρος Γ. Γεωργόπουλος
Με πτυχίο Νομικής Αθηνών (1997), ΜΔΕ στο Διεθνές Δίκαιο (Αθήνα, 1998), D.E.A. Ευρωπαϊκού Δικαίου (Aix-en-Provence, 1999), Doctorat (Aix-en-Provence 2003), Μεταδιδακτορική ειδίκευση (ΝYU, Νέα Υόρκη, 2006), Habilitation à Diriger de Recherches (Aix-en-Provence, 2009), ο διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), Θεόδωρος Γ. Γεωργόπουλος είναι Τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Reims, κάτοχος της ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet αμπελοοινικού δικαίου (The Wine & Law Program) του Πανεπιστημίου της Reims. Διδάσκει, επίσης, ως επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αμπέλου και Οίνου Καμπανίας (Institut Georges Chappaz), Πρόεδρος της International Wine Law Association (AIDV) για τα έτη 2020-2022 και Αντιπρόεδρος έκτοτε. Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Μanaging Partner του Δικηγορικού Γραφείου Γεωργόπουλος & Συνεργάτες (Αθήνα), είναι Διευθυντής (of counsel) του Τμήματος Wine, Spirits & Terroirs του διεθνούς δικηγορικού γραφείου Casalonga (Παρίσι), Αντιπρόεδρος Επιτροπή Νομικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και  της ίδιας επιτροπής, συγγραφέας τεσσάρων μονογραφιών, δύο εγχειριδίων και περίπου 120 μελετών στα αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά, ενώ έχει αναλάβει την επιμέλεια έντεκα συλλογικών τόμων. Τέλος, είναι διευθυντής της επιστημονικής σειράς Vin & Droit  (εκδ. Mare & Martin, Παρίσι) και του επιστημονικού περιοδικού Jus Vini – Journal of Wine & Spirits Law. 



Υπεύθυνη Γραφείου & Επικοινωνίας: Κορνηλία Αλεξιάδου

Η Κορνηλία Αλεξιάδου μεγάλωσε μέσα στο χώρο του κρασιού, καθώς ο πατέρας της ήταν από του πρώτους στην Ελλάδα που τη δεκαετία του 1960 ξεκίνησε να κατασκευάζει οινοποιητικά μηχανήματα. Με σπουδές στην Αγγλία στο αντικείμενο του μάρκετινγκ, η Κορνηλία ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά στο χώρο της οινοποιίας από το 1993. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη προβολής, προώθησης και ανάπτυξης του οινοτουριστικού τομέα στο Κτήμα Λαζαρίδη, στο Κτήμα Σεμέλη και στην Οινοποιία Μπουτάρη. Από το 2011 εργάζεται στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου ως υπεύθυνη γραφείου και επικοινωνίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια γευσιγνωσίας καθώς και το σεμινάριο αμπελουργίας-οινολογίας στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών. Είναι κάτοχος του WSPC HESTIA Advanced Certificate. Το 2023 εξελέγη για δεύτερη φορά Πρόεδρος του Συνδέσμου «Ελληνίδες του Κρασιού».



Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων, Μάρκετινγκ και Προβολή: Σοφία Πέρπερα

Διπλωματούχος χημικός, οινολόγος και οινογεύστρια (Diplôme Universitaire d'Aptitude à la Dégustation) από το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο Bordeaux II, η Σοφία Πέρπερα διαθέτει 20ετή εμπειρία στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή στρατηγικών μάρκετινγκ, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων για το ελληνικό κρασί στις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου. Δια τέλεσε διευθύντρια του Γραφείου Οίνου των Wines of Greece στη Βόρειο Αμερική από το 2010 έως το 2018 και συνεργάτις του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου από το 1997, ενώ είναι εκπρόσωπος του ΣΕΟ στις συνεδριάσεις της Comité Européen des Enterprises Vins (CEEV). Ανακηρύχτηκε η καλύτερη πρεσβευτίς για το ελληνικό κρασί στο εξωτερικό από το Wine Business International 2012 & 2013 και βρέθηκε ανάμεσα στα 100 άτομα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην οινική αγορά των ΗΠΑ, όπως τα επέλεξε το intowine.com. Το 2021 τιμήθηκε από το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου για τη συνολική προσφορά της στο ελληνικό κρασί.

Νίκης 34,
10557 Αθήνα
Τηλ:  210 3226053

seo@wine.org.gr
info@greekwinefederation.gr

 

Σχεδιασμός & Περιεχόμενο: Vinetum
Διαδικτυακή ανάπτυξη: DataQube

© Copyright 1995-2023 Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου